torsdag den 21. oktober 2010

Villa Godthåb i nye klæder


Villa Godthåb ligger i det mondæne "Lille Hellerup" på Amager og har fået den helt store tur ude og inde. Villaen er ikke bare renoveret, men også moderniseret på alle leder og kanter. Jeg har været så heldig, at få lov at rådgive om indretningen - ikke bare børneværelserne, men også andre af husets rum. Ejerne ønskede sig et hjem med farver, men turde ikke kaste sig ud i det på egen hånd.

F.eks. har jeg anbefalet den lange løber fra svenske Pappelina i køkkenet. Løberen kan laves i special mål i længden og er flettet af plastik. Den er dejlig blød at gå på, ligger fast på gulvet, ser super godt ud, understreger længden af rummet, tilfører lidt karaktér, beskytter trægulvene, og så er den nem at vedligeholde. Så kan man vist ikke forlange mere af en løber!


Stuen har fået skønne silkegardiner fra Designers Guild, som tilfører stuen farver på en elegant måde. Det behøver jo ikke ligne en farvelade, bare fordi man ønsker farver i sit hjem. Puderne til sofaerne er specielt syet, med stof der matcher i farverne til gardinerne og et stort billede på væggen, bag sofaen. Hvis farveholdningen en dag ikke længere er aktuel kan ejerne vælge at skifte stil, ved blot at udskifte gardiner og puder.


Nu til børneværelserne, som er mit speciale. Udfordringen med børneværelser generelt, i forhold til de andre af hjemmets rum, er, at rummet har flere funktioner - det er nemlig både arbejdsværelse, legerum, soveværelse og opholdsrum på en gang. Og som oftest, er børneværelset et af boligens mindste rum.


Drengeværelset her er holdt i friske blå, maritime farver, tilsat sort, så det passer til en dreng i skolealderen, men også til et sort skrivebord.
Tapetet samler farverne i rummet og er fra Ralph Lauren. Sengen er en box-madras på ben, med et sengeskørt, så pladsen under sengen kan bruges til opbevaring, så "rodet" er gemt væk. Puden er lavet med kovs/sejlringe i hvert hjørne, så de kan hænge på væggen og danne ryglæn. Stoffet er fra Ralph Lauren. Over sengen er opsat en String reol, som der kan bygges videre på, når behovet opstår. De skjulte boghylder, "bryder" væggen på en flot måde. Lidt cool med svævende bøger på væggen!


Pigeværelset er i pink og lilla farver. Tapetet er fra Harlequin, hvor der også indgår orange og grøn, som  går igen i de stor-blomstrede gardiner. Så er der altid mulighed for at skifte farve-indtrykket, hvis det senere skulle visse sige, at lilla ikke bliver ved med at være favorit farven, uden at skulle skifte tapet og gardiner. Gardinstofferne her er ligeledes fra Harlequin og fra Designers Guild. Også i pigeværelset er der brugt en box-madras med sengeskørt. Sengegavlen der går i sengens længde retning er polstret og med påsyede blomster, istedet for møbelsøm.  Sættekassen over sengen er fra Neon Living. Reolerne er ejernes egne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar