lørdag den 27. marts 2010

Fremtiden byder på større børneværelser!

Det er fremtidsforsker Niels Bøttger-Ramussen, der argumenter for den holdning i Børsen Privatbolig fredag den 19. marts 2010.
Niels kommer i artiklen med mange interessante synspunkter. Han forklarer bl.a. hvorfor børneværelset nyder mere status, og derfor også bliver et mere "udadvendt" rum i boligen, som skal tåle at blive vist frem. Jeg kan kun bekræfte, at interessen for børneværelser er steget igennem de sidste 10 år, hvor jeg har specialiseret mig i netop børneværelser.

Niels forudsiger også, at børneværelser i fremtiden vil blive større fordi de skal rumme endnu flere ting og danne ramme om endnu flere funktioner. Han fremhæver, at der skal findes plads til alle de elektroniske medier - TV, stereo, PC, Wii m.m. Det er så lige det synspunkt jeg tvivler på. I hvert fald kommer der til at gå generationer før børneværelset vokser, for flertallet. Børneværelser er i langt de fleste, eksisterende boliger stadigvæk boligens mindste og i sagens natur kan det jo ikke lige ændres, på den korte bane. Kig på plantegningen og gæt hvilket der er børneværelset.


Jeg har desværre set nybyggerier - store boliger - hvor børneværelserne var meget små og mørke - jeg måtte virkelig tage mig sammen for ikke at blive vred.

Jeg er dog enig i, at der skal findes plads til alt det elektroniske udstyr og her kan jeg berette, at løsningen ikke hedder større værelser men et ekstra rum, hvilket også er en rigtig god idé. Dels er tv m.m. pladskrævende og meget svære at indrette med (især i små rum), og når de er tændt bliver luften i rummene ikke ligefrem bedre:-(

Det ekstra rum er der flere, af de større boliger, der allerede har. Hvis man ikke er så heldig, så anskaf en køjeseng og lad børnene dele værelset. Det vil så oven i købet være helt i tråd med fremtidsforskerens forudsigelser om, at vi vil komme til at dyrke fællesskabet og familieværdierne mere. Her har jeg vist en smart køjeseng fra Oliver Furniture. Når børnene bliver for store til at dele værelse, kan man bare købe ekstra ben til og lave køjesengen om til 2 enkelt senge. Godt tænkt!


Men, det kunne være spændende at høre hvordan du løser den elektroniske udfordring. Hvis du synes du har fundet en god løsning - så send den til mig, så jeg kan publicere den her på bloggen, så andre kan få glæde af den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar