mandag den 22. august 2011

Skovværelse

Til Superheltemor, som har spurgt om jeg kunne komme med et forslag og gode ideer til indretning af et børneværelse med skovtema, som man kan tumle i. Håber du er der endnu - jeg har nemlig ikke glemt dig.

Der er mange måder, at få skoven/naturen ind i værelset på. Her er en række forslag, som du kan bruge direkte. Alternativt  kan du kopiere / lave tingene selv.

En stor fotostat på den ene væg gør jo underværker, men mindre kan også gøre det. Wallstickeren fra  Mimi'Lou kan nemlig også bruges - den har bare ikke samme effekt som fotostaten.
En tredje mulighed er at opsætte det fine "Scrapwood" tapet fra Studio Ditte.
I stedet for tapet - kan du selvfølgelig også bygge væggen selv, som du kan se på billedet her (Billedet er taget på Formlands messen).

På gulvet er der også forskellige muligheder. Find et tæppe, som det viste fra Designers Guild eller Magis (næste billede), som er i blødt skum og som kan varieres i størrelsen, fordi man lægger det som et puslespil.

Hylder og kroge fra Ferm Living vil passe godt til temaet, men du kan også bruge gamle ølkasser, som du kan finde på loppemarkeder og hænge dem op.


Denne knage har jeg set på Formlands messen. Mon ikke du kan få nogen til at lave sådan en for dig?

Skabe kan være dyre at købe. Et billigere alternativ til et skab er, at opsætte nogle birketræstammer, hvor du lader nogle grenstumper blive på, som du så kan hænge bøjler på. Du kan også fjerne alle grenene og bore huller i stammen til nogle rundstokke, som så kan bruges til at hænge tøjet på. Hvis du stiller træstammerne en halv meter fra væggen og monterer dem med nogle jernrør til væggen, så kan tøjet hænges bag ved stammerne. Se billedet. Dekorativt, praktisk og billigt.

Andre møbler, som vil passe ind i temaet er møblerne fra hollanske Piet Hein Eek, som desværre er meget dyre. Og du skal til udlandet for at købe dem. Børnemøblerne er lavet af genbrugstræ, som efterfølgende er lakeret.


Men, du kan jo kaste dig ud i at bygge selv. F.eks. kan du bygge din egen seng, som vist på nedenstående billede. Her kan du så vælge at bruge brugte Euro-paller, som lige skal slibes lidt til og du kan evt. male dem, så de passer i den farve, der nu passer bedst ind i temaet. Så behøver du ikke at købe træet til sengen.

Bobles har her i foråret lanceret en ny serie tumlemøbler, som passer fortrinligt i temaet, men de er lidt dyrere end de gængse. De er IKKE lavet af træ men af blødt skum. Så, måske skal de på ønskelisten i stedet for?

Håber indslaget har givet dig lidt inspiration og mod på at kaste dig ud i at indrette dit børneværelse i skovtemaet.


6 kommentarer:

 1. Hej Eva,

  Sikke et inspirerende indlæg! Jeg har købt to Livingstones, Oliver Furniture vugge m.m hos dig - og tænkte du måske ville se det færdige resultat. Drømmer stadig om at købe ENDNU flere Livingstones!

  http://udtryk.wordpress.com/2011/08/24/det-faerdige-bornevaerelse-del-1-af-3/

  Kærligst,
  Ann-Sophie

  SvarSlet
 2. Hej Ann-Sohie

  Flot løsning du har lavet. God og kreativ idé med bøjlestangen. Lækkert og enkelt tapet - måske er det det fra Tapetcafeen?

  Må jeg tage nogle af dine billeder og vise dem her på siden, så andre på siden her også kan blive inspireret af din løsning?

  SvarSlet
 3. Hej Eva,

  Tapetet er ganske rigtigt fra Tapet-Café, det hedder Nordic Blossom Spring Branches. Bøjlestangen snuppede jeg med hjem fra ferie i Sicilien - med lidt god vilje kunne den sagtens ligge på tværs i kufferten. Det er en hyggelig måde at få udstillet vores ferieminde på.

  Du må meget gerne låne billeder, bare du husker at linke til min blog :)

  Kærligst,
  Ann-Sophie

  SvarSlet
 4. Synes nok jeg kunne kende det. det er Tapet-Caféens eget design og er super flot og dejligt med ting, der har en historie!

  Super og tak. Ja, jeg linker til din blog.

  God weekend.

  Eva

  SvarSlet
 5. jeg er vild med ideen med birketræstammerne. Jeg tænker egentlig på at bruge dem - med lidt afstand imellem hinanden - som en anderledes rumdeler...nogle gode tips til hvordan man kan montere dem så de står i spænd mellem gulv og loft? Hvor kan man købe dem?

  SvarSlet
 6. Nogle der kan hjælpe med hvor man får fat i disse birketræstammer??

  SvarSlet