lørdag den 20. februar 2010

Mangler der plads til et skab?

Børneværelser er desværre ofte meget små, selv i store hjem. I modsætning til så mange andre rum, har børneværelser endda flere funktioner - legeværelse, arbejdsværelse - hvor lektierne skal laves, opholdsrum til når venner og venninder kommer på besøg og soveværelse. Det er det der gør indretning af børneværelser til en særlig stor udfordring, som mange ikke lige tænker på. Derfor gælder det nogen gange om at være lidt ekstra kreativ med sine løsninger.
F.eks. har jeg i et flot hus i Birkerød indrettet børneværelset uden et normalt skab, som jo oftest er 60 cm i dybden, hvilket der ikke var nok plads til her. Istedet for fik vi lavet et walk-in skab, med bøjlestang for oven, hylder for neden og hvor hele fladen ud i rummet blev beklædt med en blød plade, med et lækkert stykke stof fra Designers Guild henover, som fungerer som opslagstavle og samtidigt giver rummet atmosfære. Skabet er delt i 2, med en gennemgående, indvendig plade der går på tværs. Så kan tøjet opbevares i den ene side og legetøj m.m. i den anden side, så der kan komme en vis orden i opbevaringen.

Der er brugt mdf-plade til pladen i rummet og til hylderne. Blød plade og stof til opslagstavlen og krydsbånd. Det er ikke verdens sværeste snedker-opgave.

Løsningen fungerer fantastisk godt i det daglige. Opbevaringstingene er gemt væk, men er nemme at komme til og pladsen i rummet blev udnyttet optimalt - både praktik og æstetikken er tilgodeset på samme tid. Løsningen er også langtidsholdbar, da man nemt kan beklæde tavlen med nyt stof, når der er behov for det, efterhånden som barnet vokser.

1 kommentar:

  1. Amei seu blogue. Bjs.
    I love your blog.
    kiss.
    I am Brasil.

    SvarSlet